Quadriatlon v Týně opět úspěšný :-)

26.06.2017 21:52

 

        V sobotu 24. června se v Týně nad Vltavou uskutečnil třetí závod letošního seriálu světového poháru ve sprint quadriatlonu. Závod se jel i jako mistrovství České republiky. Již po šestnácté se v Týně nad Vltavou sešli milovníci tohoto náročného vytrvalostního sportu. Za parného letního počasí se o tituly utkalo na tratích 0,75 kilometru plavání ,4 kilometry jízdy na kajaku,20 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běhu 22 závodníků v individuálním závodě a šest štafet. Závod neměl jednoznačného favorita. Z českých závodníků mohl na nejvyšší příčky myslet Leoš Roušavý, dlouholetý úspěšný reprezentant. Ze zahraničních účastníků byl nejznámější Stefan Teichert a Lisa Teichertová. Pro quadriatlonové specialisty byl velkou neznámou Tomáš Svoboda, český úspěšný triatlonista. Nakonec se ukázalo, že tento výborný sportovec, žijící tak trochu ve stínu svého bratra ,olympijského vítěze v pětiboji , byl nad síly všech ostatních závodníků .Druhé místo obsadil Csima Ferenc z Německa a třetí byl Leoš Roušavý. Mezi ženami zvítězila Lisa Techertová. Za ní se umístila na druhém místě Magdaléna Koberová z KKJ Týn.

        Mistrem České republiky se stal Tomáš Svoboda ,druhý byl Leoš Roušavý a třetí místo obsadil Tomáš Pavlík. Mezi Ženami zvítězila Magdaléna Koberová.

             

        V závodě štafet bylo vidět napínavé souboje , při kterých se každou chvíli měnilo pořadí. V napínavém závodě strhla vítězství na svou stranu štafeta GON Teamu. Druhá byla štafeta KKJ Týn. V závodě firemních štafet zlatou medaili získala štafeta VAVPRO, ta byla nejrychlejší i v absolutním pořadí štafet. Druhá ve firemních štafetách byla štafeta Atelieru Kobera a třetí štafeta Kompostárny Jarošovice.

        V příjemné atmosféře vltavotýnského nábřeží diváci mohli vidět zajímavé a bojovné výkony. Po závodě bylo pro závodníky a pořadatele připraveno na terase kanoistické věže občerstvení, které věnovaly firmy Extrudo Bečice a Jednota s.d.. Výborné domácí buchty a koláče upekly maminky našich závodníků . Účastníci závodu si pochvalovali výbornou organizaci a celkovou atmosféru závodu. K tomu přispěla nezištná pomoc dobrovolníků, především z řad rodičů vltavotýnských závodníků.

 

Výsledky

Fotky