Mladý sportovec 2017

10.09.2017 21:43

Díky za účast v projektu Mladý sportovec! 

Zakončení 9.9.2017 [MEZI MOSTY]

 

aktualizovaný rozvrh 

fotogalerie nové fotky i videa!

 

Projekt je určený pouze pro rozvoj sportovně technických a branných schopností a dovedností dětí a mládeže. 
Cílem Projektu je přispět k tomu, aby více mladých lidí získávalo znalosti a dovednosti, spolu s fyzickou kondicí potřebné ke zvládání různých, stále frekventovanějších krizových životních situací, a tím se postupně kvalitativně zlepšovala branná připravenost občanů. Jedná se o rozvoj sportovní, pohybové, sportovně technické a branné činnosti dětí a mládeže. Projekt je orientován výhradně na přímou podporu činnosti základních sportovních článků – sportovních klubů, tělovýchovných jednot, které se věnují svým hlavním zaměřením specializovaným činnostem, které jsou potřebné a využitelné při zvládání krizových situací či obsahují branně vojenské prvky.

Konkrétním cílem Projektu Všestranný vodák je zvládnutí plavby na různých typech plavidel, konkrétně rychlostní kajak, rychlostní kanoe, sjezdový kajak, kajak na kanoe pólo, cestovní kanoe a paddleboard.
 
Projekt vyhlásilo v květnu 2016 Sdružení sportovních svazů České republiky ve spolupráci s Českou unií sportu.
 
Co si vzít s sebou?:
  • ručník
  • 2 sady převlečení na sport (v závislosti na teplotě a počasí)
  • pantofle
  • čepice
  • nejlépe také neoprenové ponožky nebo boty, kdo má, jinak budou k zapůjčení
  • sportovní boty na rozběhání

 

Začínat budou děti na stabilních cestovních kánoích, budou mít k dispozici vesty a další výstroj a výbavu. Podle schopností budou pokračovat na náročnější plavidla. Jízdu na nejvratších rychlostních kánoích a kajacích můžeme řešit jízdou na deblu s trenérem.