Závody pro všechny! Vltavotýnské vodácké slavnosti [Mezi mosty] potřetí.

09.09.2018 14:26

 

Konec prázdnin byl ve znamení stále trvajícího horkého léta, snad každý si přál trochu deště a mírného ochlazení. To přišlo, bohužel ale ve větší míře než jsme si přáli a potkalo nás tak při pořádání 3. ročníku novodobé éry závodů, za jejichž pořádáním stojí Kanoistický klub Jiskra Týn nad Vltavou – Vltavotýnské vodácké slavnosti [Mezi mosty]. Závody pro širokou veřejnost, pro každého z vás!

Nám to ale nevadilo. Vše proběhlo podle plánu. Užili jsme si to!

Každý si mohl přijít na to své – zasportovat si, pobavit se, poslechnout si muziku nebo se přijít jen tak podívat a zafandit. Již dopoledne si mohl každý z vás změřit své síly v krátkém závodě mezi starým a novým mostem s přeběhem v mnoha různých kategoriích i plavidlech - na paddleboardu, cestovní kanoi nebo i té rychlostní.

V pravé poledne odstartoval delší závod - LAKER maraton s rekordním obsazením závodníků, převážně veteránů, ale i mladších kategorií, kteří tento závod měli v rámci Českého poháru. Absolutním vítězem se stal Matouš Pavlík a v jeho těsném závěsu dojel jeho bratr Tomáš.

Odpoledne pak pokračoval druhý blok závodů [Mezi mosty], kdy byl na programu „hlavní“ závod, který měl v minulých ročnících nejvyšší obsazenost. A to závod na cestovní kanoi smíšených posádek nad 18 let. Na start se opět postavili manželské i kamarádské či sourozenecké dvojice. Letošní ročník tak vyhrála sourozenecká dvojice Kristýna a Štěpán Študlarovi. V průběhu závodů začal také turnaj v kanoepolu a beachvolejbale. Novinkou odpoledního programu vodáckých slavností byl letos tzv. „dračí sprint“. Byl to závod na dračí lodi, kdy celkem tři posádky jeli sprint od nového mostu k cílové věži. Tuto vzdálenost postupně všechny tři posádky jeli třikrát. Posádka s nejrychlejším průměrným časem vyhrála.

Během celého dne byla možnost zapůjčení cestovních kanoí, paddleboardů, či dalších vodáckých „pomůcek“. V odpoledních hodinách se naplno rozproudil také kulturní program. V areálu Valcha byl k dispozici skákací hrad a malování na obličej. K poslechu tomu všemu hráli v krytém stanu týnské country a folkové kapely jako Vanderband, Klídek, Prdíkovic rodina a další. S přicházejícím večerem pak přitvrdili The Dark Blue Elephant, místní kapela Monotonic Stereotype a Marathon rock.

Večerní počasí bohužel nebylo úplně sloučitelné s projížďkou na lodi po řece za svitu lampiónu a tak jsou pro vás, pro všechny co přijdete, připraveny na příští ročník. I ten tu bude pro vás, pro celou širokou sportující i nesportující veřejnost, opět připraven na konci příštího léta!

Velký dík při pořádání závodů patří Projektu oranžový rok od společnosti ČEZ, projektu ČUS Sportuj s námi, Městu Týn nad Vltavou a Jihočeskému kraji, kteří tuto akci finančně podpořili a bez jejichž pomoci by organizace závodů byla jen obtížně možná.

 Sejdeme se opět [Mezi mosty]. Ahoj!

 

Výsledky:                                    Fotky

závod [Mezi mosty]

LAKER maraton