MČR v Račicích dopadlo pro týnské kanoisty výborně!

29.07.2016 14:40

Týnští kanoisté závodili o víkendu 22.7.-24.7. v plné sestavě – od benjamínků po veterány. A že byl víkend úspěšný, dokazuje 16 cenných kovů včetně dvou mistrovských titulů. Oba má „na svědomí“ veterán Pavel Klein, který vybojoval zlato na K1 200 a K1 1000m. K tomu ještě přidal 3. místo na K2 500m. (se Šamšulou z Olomouce). Ve veteránské kategorii se ještě prosadil Jiří Kobera, který vybojoval 3. místo na K1 1000m.

Mezi muži se opět po roce blýskl ukrajinský závodník v barvách Týna Shymanskyi, který ve slušné konkurenci včetně olympionika Martina Fuksy, vybojoval 3.místo na trati C1 200m. Třetí byl Jan Dlouhý na C2 1000m (spolu s Březinou z Pardubic).

V mládežnických kategoriích byl tentokrát nejúspěšnější Štěpán Študlar, který vystoupal jednou na stříbrný a jednou na bronzový stupínek. Třetí byl na trati C2 žáci 500m (s Fialou ze Sedlčan) a druhý na trati C4 žáci 1000m (Štursa, Doktor – Sezemice a Fiala – Sedlčany). Spolu se Študlarem má stejnou bilanci také Marie Dvořáková, která byla druhá na K2 juniorky 500m a třetí na K2 juniorky 200m (spolu se Záhorovou z Modřan). Posledními medailisty byli dorostenci Janál, Dolejší a Nováček na C4 1000m. Nejmenší závodníci – benjamínci přivezli dohromady 5 medailí-3 stříbrné a dvě bronzové, kde se blýskli Broňa Malý, Anička Nováková a Daník Procházka.

Asi největší úspěch výpravy, byť pouze s jednou medailí z C4, ale přivezl dorostenec Vojtěch Nováček. Sice se mu tentokrát nepovedlo v singlových kategoriích vystoupat na stupně vítězů, přesto mu umístění na C1 (5. na 1000m, 6. na 500m a 5. na 200m) vyneslo premiérovou účast na mezinárodních závodech, když ho reprezentační trenér nominoval na velmi dobře obsazený závod Olympijských Nadějí v maďarském Szegedu, který se koná poslední zářijový víkend. Vojtovi se tak zkrátí doba odpočinku po MČR, a s tréninkem bude muset začít dříve, ale za tuto zkušenost to určitě stojí!

Nyní na zbytek týnských závodníků čeká téměř třítýdenní volno a po něm krátká příprava na poslední závod sezony - dlouhé tratě v Praze na začátku října, odkud bychom rádi ještě nějaké cenné kovy přivezli, neboť dlouhá trať je v posledních letech týnskou doménou. 

 

kompletní výsledky zde