Poslední závod českého poháru přinesl tři cenné kovy!

03.10.2016 13:27

 Na poslední pohárový závod odjeli týnští kanoisté první říjnový víkend do Prahy na Císařskou louku. Za ještě příznivého počasí se závodilo na dlouhých tratích ve všech mládežnických kategoriích. Jarní formu našel po letních týdnech, kdy se mu příliš nedařilo, Jan Dolejší. V kategorii dorostenců kanoistů na 12km trati dojel na vynikajícím 3. místě. Druhý den pak s Vojtěchem Nováčkem, který se minulý týden vrátil z reprezentační akce v Szegedu, vybojovali 1. místo v kategorii C2. V singlovém závodě Nováček dojel na 6. místě a Jakub Janál pak dojel 7. V kategorii dorostenek potvrdila stoupající výkonnost Magdaléna Koberová, která v závěru sezóny 6. místem na K1 a 4. místem na K2 s parťačkou ze Sedlčan potvrdila, že v následující sezóně může patřit do širší juniorské špičky. Dalším, komu unikla medaile pouze o vlásek, byl Štěpán Študlar, který v kategorii C1 žáci na 9km skončil také na 4. místě. Umístění v TOP 10 zaznamenaly ještě žačky Sandra Báčková s Monikou Hronkovou, které byly 9. na trati 6km, Kateřina Stehlíková (10. na K1 juniorky) a Marie Dvořáková (9. na K1 juniorky). Sestry Stehlíkovy pak společně ještě obsadily opět nepopulární 4. místo na K2.

Mezi nejmenšími závodníky se blýskli opět Bronislav Malý, Daniel Procházka a po přestupu na kanoi také Petr Rohlena. Úspěšnými benjamínkami pak byly Anna Nováková a Kateřina Blechová.

Při závodě veteránů získal opět medaili nestárnoucí Pavel Klein, který tentokrát vybojoval stříbro.

 

 

Závodníky nyní čeká ještě poslední závod na Spartě opět v Praze příští týden a někteří uzavřou sezónu na Krumlovském maratónu. Poté již nastane dlouhá a pro někoho nepopulární zimní příprava na sezónu novou, věřme, že ještě úspěšnější, než byla ta letošní.

Zde  pár fotek 

a kompletní výsledky po jednotlivých kategoriích.