Týnští kanoisté poměřili síly a odjeli do Itálie i s Martinem Nováčkem, coby čerstvě oceněným jihočeským sportovcem.

09.05.2022 12:52

Předposlední dubnový víkend se po nekonečné zimě konaly první pohárové závody v Kojetíně, kam týnští kanoisté konečně mohli odjet bez jakýchkoli opatření. Víkendové závody na řece Moravě se řadily k celorepublikovému měření sil 650ti nadějných mladých kanoistů na tratích od dvou do devíti kilometrů.

Cenný stříbrný kov přivezla do Týna Adéla Janatová v kategorii kanoistek, Kateřina Blechová se prvním rokem ve starší kategorii neztratila a svým devátým místem mezi juniorkami potvrdila svoji výkonnost. Martin Nováček obsadil čtvrté místo a dokázal tak, že se s ním musí počítat i mezi staršími v kategorii dorostenců. Mezi staršími žáky na kanoi se blýskl druhým místem Ondřej Procházka.

Z nejmladších závodníků nás nejvíce potěšila Eliška Pospíchalová, která ve dvou závodech získala zlatou a stříbrnou medaili v kategorii benjamínek C. Ve stejné kategorii pak ještě obsadila Tina Nesvačilová pěkné deváté místo. Umístění v top 10 zaznamenal také Alex Hruška, který se v silně obsazeném závodě benjamínků B probojoval na 7. pozici. I ostatní závodníci nezklamali a všichni odvedli výkony, které trenéry potěšily.

Další „velké“ závody čekají týnské kanoisty na začátku června. Zatímco benjamínci se připravují na svůj závod, který se uskuteční v Chomutově, v domácích podmínkách, starší závodníci tráví první květnový týden v italském Bibione, kde ladí formu na krátké tratě v Račicích. Mezi nimi také Martin Nováček, který tím zmeškal vyhlášení jihočeského sportovce do 15ti let, které se konalo 4.května v jízdárně Alšovy galerie v Hluboké nad Vltavou. V konkurenci mnoha úspěšných mladých sportovců obsadil Martin skvělé sedmé místo. Týnská rychlostní kanoistika tak zaznamenala další výrazný úspěch a KKJ Týn opět potvrdil, že dokáže vychovat mnoho skvělých sportovců.

Za KKJ Týn

Lenka a Jaroslav Luňáčkovi ml.