Z Mistrovství České republiky odjeli týnští rychlostní kanoisté s pěti tituly !

03.08.2021 08:00

 

Velmi úspěšné vyvrcholení sezóny mají za sebou týnští kanoisté. Pět titulů mistrů republiky na krátkých tratích bude patřit mezi historicky nejúspěšnější. Hned o čtyři z nich se postaral bezkonkurenční Martin Nováček. Tento talentovaný starší žák nenašel přemožitele na žádné trati, ve které nastoupil na start. Vyhrál tak nejdříve C4 500m s parťáky z Přerova, dále pak obě singlové kategorie a to C1 200m a C1 500m. Na závěr čtyřdenního mistrovství pak ještě s Příkopou z Přerova ovládl C2 500m. Nutno říci, že s takovou bilancí během jednoho mistrovství se může pochlubit málokterý závodník v Česku, v týnské historii je možná jediným. Přejme mu tréninkovou vytrvalost a pokoru, za pár let Martin může bojovat o reprezentační dres a medaile na světové úrovni.

             

Pátý titul přidala do týnské sbírky juniorka Adéla Janatová, která se svou kolegyní s Plzně, Viktorií Kočandrlovou, vyhrála na trati C2 500m, čímž si obě děvčata vybojovala postup na MS juniorů konající se v září v Portugalsku. Tento velký úspěch posílá Adélu mezi další úspěšné týnské kanoisty, kteří reprezentační dres již v minulosti také oblékali. Adéla Janatová dále vybojovala ještě na C2 200m, C1 200m a C4 500m stříbro a na C1 500m bronz. Zaznamenala tak své nejúspěšnější mistrovství.

Poslední desátou medaili přidal nestárnoucí Jiří Kobera, který ve veteránské kategorii bral bronzovou příčku. Nutno dodat, že to bylo na trati 1000m a každý, kdo v tomto věku je schopen podat takový výkon na této trati si zaslouží obrovský obdiv.

Finálovými umístěními, to znamená, že se vešli do TOP 9, se můžou ještě pochlubit Jan Dlouhý (C2 muži 1000m a 500m-4.místo, C1 muži 1000m-8.místo), Vojtěch Dlouhý (C2 muži 1000m a 500m-6.místo), Ondřej Procházka (C1 žáci mladší 200m a 500m 2x 6.místo), Matyáš Klouda (K1 benjamínci A – 8.místo), Kateřina Blechová a Štěpánka Kleinová (K4 dorostenky – 5.místo).

Mezi nadějné závodníky, kteří za pár let mohou sbírat mistrovské tituly se pomalu začíná prosazovat Eliška Pospíchalová, která v konkurenci 35 nejmladších děvčat obsadila skvělou 10. příčku na trati 1km.

V září čekají na týnské kanoisty ještě dva závody českého poháru, kdy poslední z nich se bude konat 25.-26.9.2021 na domácí půdě, zde v Týně. Věřme, že i zde naši závodníci potvrdí, že dlouhodobě patří týnská rychlostní kanoistika mezi širší republikou špičku a že zde rostou již mnoho let vynikající závodníci, kteří dělají reklamu našemu městu jak v Čechách, tak ve světě.


 

Za KKJ Týn

Jaroslav Luňáček ml.